Snel iets meer weten !


Naam:


Emailadres:

      Vraag/Opmerking:
                  Algarve Master Golfclinic

Onze Masterclasses zijn bedoeld voor spelers met handicap 10-28 heren en 10-36 dames. We gaan deze week analyseren hoe we het best de handicap verder naar beneden krijgen. Persoonlijke aandacht staat voorop in deze kleine groepjes van maximaal 4 personen. De lessen vinden plaats op de driving range, op en rond de green en in de baan. U werkt niet alleen aan de swingtechniek, ook is veel aandacht voor course management. Zo haalt u tezamen met de pro het beste uit uw spel!
Voor spelers met handicap tussen 0 - 10 bieden wij een speciaal lespakket aan met Daniel Sylva. De ex Europeese PGA-Tour speler
werkt nu samen met PlayBetterGolf in de Algarve.

                                  4 daagse cursus
inclusief 4 Green Fees

4 deelnemers = € 436.00 pp
3 deelnemers = € 475.00 pp
2 deelnemers = € 549.00 pp
1 deelnemer   = € 790.00 pp


De kursus duurt vier dagen en ahankelijk van uw vluchtschema bent u 6 dan wel 7 nachten van huis.
                                      Kursusdagen en indeling: .
                   
                                              Dag 1
                10.00 uur-12.00 uur           120 minuten Golfles + 18 holes Gramacho

                                               Dag 2
                10.00 uur-11.00 uur            120 minuten Golfles + 18 holes Vale da Pinta
 
                                               Dag 4
                13.00 - 14.30                      90 minuten Golfles  + 18 holes Vila Sol

                                              Dag 5                     
                13.00 - 14.30                      90 minuten Golfles  + 18 holes Old Course


Uw GolfProfessional speelt de eerste 2 dagen  9 holes mee


Kiest u voor golf lessen met
Daniel Silva ?

Daniel Silva (born 19 June 1966) is a Portuguese professional golfer.

Daniel Silva was born in Johannesburg, South Africa. He turned professional in 1988 and spent the next decade attempting to hold down a place on the European Tour. He was a regular visitor to qualifying school, where he came out with the number one card in 1990. He followed up that success with two solid seasons back to back in 1991 and 1992. His sole European Tour win came at the 1992 Jersey European Airways Open. It was the first tour win by a Portuguese golfer. He represented Portugal in the World Cup in 1989 and 1991.

Op dag 1 en dag 2 van de cursus krijgt u
30 min (2 x €45)
of 60 min (2 x €80)
golfles van
Daniel Silva.

Bij het invullen van het reserveringsformulier
kunt u ons uw voorkeur
voor lessen met Daniel Silva  bij "opmerkingen" aangeven.
Deze clinic richt zich zowel op het korte spel ( chippen, pitchen, bunkerspel en putten ) als op de full swing en wat daaraan verbeterd kan worden .


Fat Shot
Een Fat Stroke slaan betekent dat je meer de grond raakt en minder de bal. Je club raakt het gras of het zand te vroeg waardoor de snelheid eruit gaat en kracht verliest die je nodig hebt om de bal daar te krijgen waar je wilt. Een bal Fat geslagen vliegt kort door de lucht en zal snel weer neervallen. Ook wel ‘vet’, ‘chunky’, ‘heavy’ of "thick" genoemd. De eenvoudigste manier om dit problem op te lossen is om de ligging van de bal in je Stance te veranderen. Verplaats de bal zoveel als je kunt naar het punt waar je eerst de bal raakt en niet eerst de grond.

Shank Shot
Een ander soort Slechte Swing die je kunt hebben is de Shank, waarbij je de bal raakt met de zijkant van de club en niet met het slagvlak. Dit gebeurd als je het clubhoofd te ver voor je llichaam uit speelt. Dit is de ergste en ook best gevaarlijke fout-slag die je kunt maken omdat de bal opzij kan schieten waardoor je jezelf of anderen kunt raken. Om een Shank te voorkomen moet je Halve Swings gaan oefenen met een ijzer-vijf. Leg een andere golfclub op de grond achter de bal richting het doel.

Slice Shot
De Slice is een slechte Golfswing die veel voorkomt bij beginnende golfers. Bij een Slice vliegt je golfbal van links naar rechts. Dit komt doordat de golfclub dan de bal van de buitenkant af heeft geraakt, waardoor de bal een draai krijgt van links naar rechts. En dit komt vaak weer doordat je je handen te hoog hebt geheven tijdens de Backswing, het gevolg hiervan is dat de swing vanaf de buitenkant zal komen.

Hook Shot
Als je golfbal met een scherpe bocht van rechts naar links gaat, dan heet dat een Hook. De oorzaak van Hook is de tegenovergestelde als die van een Slice, maar de bal neigt meer door te rollen bij een hook. Een Hook vlucht gebeurt meestal wanneer het clubblad gesloten is of naar links van het doel wijst als je de bal raakt.

Fade Shot
Een vlucht van de Golfbal waarbij de bal met een lichte curve van links naar rechts vliegt. Een Fade lijkt op een Slice, het enige verschil is dat de curve van links naar rechts bij een Fade iets gematigder is dan bij een Fade. Deze vorm van een balvlucht wordt vaak bewust geslagen om de lijn naar de hole te volgen.

Push Shot
De bal gaat rechtuit, maar rechts van het doel. Dit komt doordat de draai van je slag al iets rechts van het doel gericht was en het raakvlak van je clubblad hier haaks op stond.
Het pad van de Swing gaat teveel van binnen naar buiten toe en het clubblad staat loodrecht op deze draailijn.

Pull Shot
De Pull Balvlucht is tegenovergesteld aan de Push Balvlucht. Hierbij vliegt de golfbal rechtuit, maar links van het doel. Een pull gebeurt wanneer het pad van de swing van het clubhoofd, op het moment van raken van de bal, naar de linkerkant van het doel gericht is, en het clubblad haaks staat op deze lijn.Het pad van de swing is dan meer van buiten van de lijn naar het doel vlak voor het raken, naar binnen deze lijn vlak na het raken van de golfbal. Het juiste pad dat het clubhoofd moet afleggen is van binnenuit de lijn naar het doel vlak voor het raken van de bal, naar wederom binnen die lijn vlak na het raken.

Top Shot
Een Top Shot, of het toppen, gebeurt als je de bal op de bovenste helft van de bal raakt. De onderkant van het clubblad raakt de bal terwijl de bal op de sweetspot moet worden geraakt. Je kunt nu een "worm-burner" krijgen, een schot wat niet omhoog komt en (ver) over de grond blijft rollen. Toppen kan voorkomen op de weg naar beneden van de Swing, op het laagste punt van de swing of op de weg omhoog vanaf onderin de swing. Om dit probleem op te lossen moet je proberen je te concentreren op de verplaatsing van je gewicht van achter naar voor tijdens je swing.

Chili-Dip
Deze slag is een Fat-swing rond de green. Dit kan voorkomen bij de Chip, je raakt de grond te ver voor de bal.
Dag 3

Dag 3 van deze cursus is een vrije dag zodat u tijd heeft om de Algarve te ontdekken.

Het kan zijn dat u toch liever nog een extra rondje golf speelt.

Bij het invullen van het   reserveringsformulier
kunt u ons uw voorkeur
voor een extra rondje golf  bij "opmerkingen" aangeven.
Expert Algarve
Golf Advies

00351 289 360365