Baan strategie
Speel met de Pro

Deze week is bedoeld voor alle golfers, zowel lage en hoge handicap spelers. Het doel deze week is uw techniek op een golfbaan in de Algarve te verbeteren en een beter inzicht te krijgen hoe een golfbaan het best gespeeld kan worden. U verwacht gemotiveerde golf professionals die u willen helpen uw doel te halen. U bent bereidt om 4 dagen lang met veel plezier u nieuw gevonden techniek en strategie te oefenen.
  Even snel iets vragen!

Naam:


Emailadres:Vraag/Opmerking

4 daagse kursus
inclusief 4 Green Fees

4 deelnemers = € 375.00 pp
3 deelnemers = € 420.00 pp
2 deelnemers = € 510.00 pp
1 deelnemer   = € 790.00 pp

1) Sheraton Pine Cliffs 2) Laguna 3 ) Pinhal 4) Silves

1) Penina resort 2) Penina Championship 3) Penina resort 4) Alto

Cursusdagen en indeling:            .
                   
                                              Dag 1
                 11.00 uur-12.00 uur           60 minuten Golfles + 18 holes Pine Cliffs *

                                               Dag 2
                10.00 uur-11.00 uur            60 minuten Golfles + 18 holes Laguna *
 
                                               Dag 4
                13.00 - 15.00                      18 holes Pinhal *

                                               Dag 5                     
                13.00 - 15.00                      18 holes Silves * .

Uw GolfProfessional speelt iedere dag 9 holes mee

* Heeft u voor het Le Meridien Hotel gekozen speelt u de Penina golfbanen.
Golftechniek verbeteren

Het is makkelijk om een bal verkeerd te slaan wanneer je stand niet aangepast is aan de heuvel waarop de bal ligt. De juiste techniek leer je het best of de golfbaan.


Fat Shot
Een Fat Stroke slaan betekent dat je meer de grond raakt en minder de bal. Je club raakt het gras of het zand te vroeg waardoor de snelheid eruit gaat en kracht verliest die je nodig hebt om de bal daar te krijgen waar je wilt. Een bal Fat geslagen vliegt kort door de lucht en zal snel weer neervallen. Ook wel ‘vet’, ‘chunky’, ‘heavy’ of "thick" genoemd. De eenvoudigste manier om dit problem op te lossen is om de ligging van de bal in je Stance te veranderen. Verplaats de bal zoveel als je kunt naar het punt waar je eerst de bal raakt en niet eerst de grond.

Shank Shot
Een ander soort Slechte Swing die je kunt hebben is de Shank, waarbij je de bal raakt met de zijkant van de club en niet met het slagvlak. Dit gebeurd als je het clubhoofd te ver voor je llichaam uit speelt. Dit is de ergste en ook best gevaarlijke fout-slag die je kunt maken omdat de bal opzij kan schieten waardoor je jezelf of anderen kunt raken. Om een Shank te voorkomen moet je Halve Swings gaan oefenen met een ijzer-vijf. Leg een andere golfclub op de grond achter de bal richting het doel.

Slice Shot
De Slice is een slechte Golfswing die veel voorkomt bij beginnende golfers. Bij een Slice vliegt je golfbal van links naar rechts. Dit komt doordat de golfclub dan de bal van de buitenkant af heeft geraakt, waardoor de bal een draai krijgt van links naar rechts. En dit komt vaak weer doordat je je handen te hoog hebt geheven tijdens de Backswing, het gevolg hiervan is dat de swing vanaf de buitenkant zal komen.

Hook Shot
Als je golfbal met een scherpe bocht van rechts naar links gaat, dan heet dat een Hook. De oorzaak van Hook is de tegenovergestelde als die van een Slice, maar de bal neigt meer door te rollen bij een hook. Een Hook vlucht gebeurt meestal wanneer het clubblad gesloten is of naar links van het doel wijst als je de bal raakt.

Fade Shot
Een vlucht van de Golfbal waarbij de bal met een lichte curve van links naar rechts vliegt. Een Fade lijkt op een Slice, het enige verschil is dat de curve van links naar rechts bij een Fade iets gematigder is dan bij een Fade. Deze vorm van een balvlucht wordt vaak bewust geslagen om de lijn naar de hole te volgen.

Push Shot
De bal gaat rechtuit, maar rechts van het doel. Dit komt doordat de draai van je slag al iets rechts van het doel gericht was en het raakvlak van je clubblad hier haaks op stond.
Het pad van de Swing gaat teveel van binnen naar buiten toe en het clubblad staat loodrecht op deze draailijn.

Pull Shot
De Pull Balvlucht is tegenovergesteld aan de Push Balvlucht. Hierbij vliegt de golfbal rechtuit, maar links van het doel. Een pull gebeurt wanneer het pad van de swing van het clubhoofd, op het moment van raken van de bal, naar de linkerkant van het doel gericht is, en het clubblad haaks staat op deze lijn.Het pad van de swing is dan meer van buiten van de lijn naar het doel vlak voor het raken, naar binnen deze lijn vlak na het raken van de golfbal. Het juiste pad dat het clubhoofd moet afleggen is van binnenuit de lijn naar het doel vlak voor het raken van de bal, naar wederom binnen die lijn vlak na het raken.

Top Shot
Een Top Shot, of het toppen, gebeurt als je de bal op de bovenste helft van de bal raakt. De onderkant van het clubblad raakt de bal terwijl de bal op de sweetspot moet worden geraakt. Je kunt nu een "worm-burner" krijgen, een schot wat niet omhoog komt en (ver) over de grond blijft rollen. Toppen kan voorkomen op de weg naar beneden van de Swing, op het laagste punt van de swing of op de weg omhoog vanaf onderin de swing. Om dit probleem op te lossen moet je proberen je te concentreren op de verplaatsing van je gewicht van achter naar voor tijdens je swing.

Chili-Dip
Deze slag is een Fat-swing rond de green. Dit kan voorkomen bij de Chip, je raakt de grond te ver voor de bal.
PlayBetterGolf-Algarve.nl

Speel met de Pro
Speel met de Pro
Expert Algarve Golf Advies
020 711 8600
lokaal tarief