​Als je wilt beginnen met golf, moet je eerst zorgen voor een baanpermissie en handicap-54, het voormalige GVB. 


1. Golfbaanpermissie

Op sommige kortere golfbanen mag je al meteen spelen, ook al heb je weinig ervaring. Maar voor langere banen heb je vaak golfbaanpermissie nodig. Dat is de eerste stap in golf.
Het eerste doel is dus golfbaanpermissie halen zodat je praktijkervaring kan opdoen. Golfbaanpermissie krijg je in het algemeen al na een aantal lessen in de golftechniek en nadat je de etiquette hebt geleerd, de baan- en veiligheidsregels. Aan het eind van onze kursus heeft u beslist vaardigheid genoeg om golfbaanpermissie te krijgen. Deze golfbaanpermissie is in elk geval geldig op de golfbaan waar je op dat moment speelt en soms ook op andere banen. 

2.Handicap 54 (voormalig GVB, golfvaardigheidsbewijs)
Na je golfbaanpermissie is de volgende stap het behalen van je GVB (Golfvaardigheidsbewijs). Het GVB-examen is er niet meer, het is vervangen door een regelexamen en 'handicap 54'. Handicap 54 is een soort instapniveau waarmee je op bijna alle banen in Nederland mag spelen. Handicap 54 is geen examen, maar hoe haal je dan die handicap 54? Allereerst door te slagen voor het golfregelexamen. De golfregels leer je via regellessen op je club of baan of door zelfstudie. Als je de regels voldoende onder de knie hebt, doe je daarvoor examen. Daarnaast speel je vanaf het moment dat je je golfbaanpermissie hebt ook rondes. Elke keer dat je de baan in gaat, houd je je score bij. Na elke hole vul je het aantal slagen in dat je over de hole hebt gedaan en zo kom je tot een totaalscore. 

Als je een qualifying ronde speelt, telt de score mee voor je handicap. Je houdt in de ronde je score per hole bij en elke score levert een aantal (stableford) punten op. Zodra je het niveau van handicap 54 (of beter) een keer hebt gespeeld, kan je via je club waar je de kaart hebt ingeleverd, een handicap-pasje aanvragen bij de NGF. 

Zodra je handicap 54 hebt, krijg je een Handicap kaart.

                          
Ons kantoor is in de Algarve 
   gevestigd. U kunt ons het best
   via email bereiken.  U kunt ook bellen:
00351 282 314 377  


Opleiding

Na een intensieve opleiding bent u in staat om met golfhandicap 54 te kunnen spelen. Dit niveau is dus al beter dan het baanpermissie niveau waarmee veel golfbeginners bij de lokale golfclub mogen spelen. U leert stap voor stap alle technieken die u uiteindelijk bij het beoogde doel brengen. U speelt gedurende de 5 daagse kursus een aantal malen 9 golfholes en leert behalve de noodzakelijke technieken ook de optimale baanstrategie. Een uniek onderdeel van de PlayBetterGolf Algarve opleidingskursus is dat u op een golfbaan speelt. U speelt 9 holes op de zeer mooie Penina Resort course.  

A. Afslagen
Afslagen, redelijk recht vooruit. Dames dienen ten minste 100 meter ver te slaan. Heren dienen ten minste 120 meter ver te slaan.

B. Approaches
Approaches vanaf circa 20 meter van de hole en ruimschoots buiten de green. Deze slagen dienen binnen redelijke afstand van de hole te eindigen.
C Bunkerslagen 
Bunkerslagen uit een ‘greenside’bunker. Ten minste dienen
 deze slagen buiten de bunker in de richting van of op de green te eindigen. 
D. Putten
Putten over verschillende afstanden van circa 0.5 to 20meter van de hole vanuit verschillende richtingen) i

De opleidingen van PLAYBETTERGOLF zorgen ervoor dat u in staat bent al deze technische vaardigheden met regelmaat uit te voeren

Kursusdagen en indeling

Iedere kursusdag is als volgt ingedeeld :

     10.00 - 12.00 uur en 13.00 - 14.30 uur


Dag-1 en 2
De eerste dagen zal uw professional vooral de nadruk leggen op putten, chippen en pitchen. Het korte spel garandeert een goede basis voor de full swing. En het is van groot belang dat u zo snel mogelijk leert zo min mogelijk slagen te gebruiken rondom het green. In de middag wordt er meer tijd besteedt aan de volle swing.

Dag-3 
Het is belangrijk regelmatig  80-120 meter recht vooruit te kunnen slaan. Er zal relatief veel tijd aan de full swing besteed worden. Elke ochtend oefent u met de hulp van video analyse aan uw techniek . . 

Dag-4 en 5 
s'Morgens oefent u de geleerde technieken en s'middags gaat u de prachtige  9-holes baan Penina Resort Course spelen. U krijgt hiermee belangrijke baan ervaring.

Gedurende een van de middagen leert u meer over de golfregels en golfetiquette. Tijdens deze theorieles concentreren we ons op de vragen die u tijdens het examen kunt krijgen. Het is een zeer doelgerichte les inclusief een uitgebreide uitleg van het stablefordsysteem.      Wat u niet mee hoeft te nemen

      Golf stokken
       Golf ballen (12)
Aantal deelnemers

1 tot maximaal 4 golfers per opleiding per pro

Wat u mee moeten nemen

Golf schoenen met soft spikes  - Polo-shirts

Locaties & data

Deze opleiding wordt gegeven op Penina LeMeridien golfacademy, Alvor.  Opleiding met
officeel baan
permissie 

aanvraag
formulier
Opleidingskursus
inklusief

  • 14 uur golf les
  • 5 uur golf baan les
  • 2 uur theorie les
  • golf clubs (tas)
  • driving range ballen
  • academy kosten

Dag 1  
      
      Putten, Chippen, Pitchen

Dag2 
  
   Putten, Chippen, Full Swing

Dag 3

 Putten,Bunkerslag,Full  Swing
 
Dag 4

  Full Swing, Chippen, Pitchen 
 
  9 holes Penina Resort course 

Dag 5  
  
Putten, Bunkerslag, Full Swing

  9 holes Penina Resort Course
5-daagse cursus: 

                          4 deelnemers   
                          3 deelnemers 
                          2 deelnemers
                          1 deelnemer  


2 x  green fees per persoon zijn extra: 
Totaal bedrag € 78,-

De kursus duurt vijf dagen* en ahankelijk van uw vluchtschema bent u 6 danwel 7 nachten van huis.


Voor meer informatie zie aanvraag formulier
€199,00 pp
€265,00 pp
€395,00 pp
€785,00 pp
Even snel vragen

Naam:


Email:Meer info: 00351  289315437
Beginnen met Golf in zonnig Portugal 

Clinic voor gevorderden 

Opleidingskursus
exklusief

  • 2 x Greenfee Penina
  • 2 x € 39,-

Penina le Meridien
Hotel & Golf Resort

U kunt kiezen voor een vrije dag
gedurende de opleidingsweek. 


Genoeg tijd om historisch  Algarve te ontdekken.